14-06-2017 Harlingen - Vlieland 20 NM , weinig wind (en wat er was was op kop) en veel zon

's ochtends vroeg was het al prachtig zonnig weer. Om 07:00 heb ik een wandeling door de stad Harlingen gemaakt. Leuke stad met mooie gebouwen. Zeker zo in de ochtendzon een mooi geheel. Nog even bij de havenmeesters op een uitkijkplatform het wad bewonderd. Met laag water geven de drooggevallen platen en slenken een heel beweeglijk beeld. De havenmeesters zonden het ook geen straf om daar te zitten. Op de Swinde teruggekomen lekker gelezen en koffie gedronken. Daarna met Bob naar de shipshop om groetvlaggen voor Duitsland en Denemarken te kopen. Ook nog een nieuwe lijn voor de overloop van de grootschoot.  |Om een uur of een zijn we vertrokken naar Vlieland. Op Terschelling is Oerol gaande en zijn de plaatsen schaars en niet te reserveren. Op Vlieland is voldoende plek. We hebben de wind op kop en mer nog wat tegenstroom motoren we rustig via de Pollendam en Blauwe slenk naar Richel. Daar is de stroom inmiddels helemaal op gang gekomen. meer dan 9 knopen over de grond als we de stroom meehebben en een knoop of 2,5 als we de stroom richting haven Vlieland tegen krijgen. Alles nog met een stralende zon en weinig wind. De zeilen hebben vandaag een rustdag.
Bob stuurde de Swinde gemakkelijk en veilig de haven in ondanks de flinke zijstroom. Mooie box gekregen van de havenmeester en even na 4 uur zaten we op het terras met een biertje. Zo is het leven wel heel vriendelijk!  Bob is nog even gaan zwemmen en ik ging het dorp verkennen. Na een gezond diner aan boord met sla, ham, uien en knoflook een kop koffie. Bob is nog aan de slag geweest om de wagen van de grootschootoverloop (mooi woord he?)  gaande te krijgen en we genieten nog na van een mooie en rustige dag.

Ben 


5 opmerkingen:

  1. Dit zou een trip voor mij zijn, ziet er heel relaxed uit. Vlieland, leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een feest om de reis zo te mogen volgen. Het geeft wel heimwee. Maar tof om zo mee te kunnen reizen met jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vlieland, Voor mij een eiland met mooie herinneringen. Ook met Jaap. Dat jullie nu in die haven liggen... Eerlijk is eerlijk, een beetje jaloers ben ik wel. Maar het is jullie gegund. Geniet er vooral van.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is weer eens iets anders dan varen tussen Terschelling en Vlieland met windkracht 7 :-). Ik zie op de foto trouwens ook een heel herkenbare houding. Het ziet er heerlijk uit, geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De foto is een filmpje om aan te geven dat het geen momentopname is.

      Verwijderen