Denemarken,




De nieuwe waterkaart werd gisteren 10 voor 12 door UPS bezorgd. Zo’n beetje om 12 uur de touwtjes los en weg richting Denemarken. Met als doel Ærø en prachtig eilandje ten zuiden van Fyn. Er stond niet veel wind. We hebben stukjes kunnen zeilen en regelmatig de motor als ondersteuning er bij gezet.  Maar mooie tocht over een glad zeetje met strak blauwe lucht.

Om 4 uur liepen we binnen in de haven van Marstal, touwtjes vast en op weg naar ons eerste Deens biertje. Wat ons beiden opviel is de rust en relaxedheid die het stadje uitstraalt. Een niet makkelijk aanwijsbaar verschil met Duitsland maar goed voelbaar. Daar moet alles net wat krachtiger en indrukwekkender uitstraling hebben. De Denen zijn wat meer locker om het op zijn Duits te zeggen.
Marstal is echt leuk. Oude haven met zowel bruine vloot, vissers en scheepsbouw activiteiten. En het centrum is gewoon snoepig.  Genoten van de laatste zon van die dag, na later bleek, van de ook van rst de week.

1 opmerking:

  1. Wat geweldig, Denemarken, eindelijk bereikt, al die tijd naar toe geleefd. Geweldig om te ervaren. Ik kijk er naar uit, over twee weken kom ik ook!

    BeantwoordenVerwijderen