Kater weg



Gisteren naar Cuxhaven 80 Nm voornamelijk op de motor. Alleen het laatste stukje met een steunzeiltje. Vandaag het Noord-Oostzee ofwel Kieler kanaal op. Om 8 uur weg om nog de stroom mee te pakken naar Brunsbüttel. Voorspelling Bf 3 – 4.
Niet op een buienradar gekeken. Naast ons bouwde zich in een half uur een onweersfront op. Zo’n echte klassieker waar de wind eerst naar toe getrokken wordt om er vervolgens met grof geweld weer uit te komen. Later in de sluis hoorde we van de buurman dat hij 56 Kn wind had gemeten, een hele stevige windkracht 10. Kan wel kloppen want de Swinde helde 40 graden alleen door de winddruk op de mast.

Ik had een beetje een kater na een avondje doorbomen met Ben. Een flinke stoot adrenaline, hagelstenen zo groot als knikkers en een paar badkuipen zeewater over je heen en weg was mijn  kater.
De tocht door het Kieler kanaal verliep voorspoedig. Maar wat een enorme vrachtschepen varen door dit kanaal. De bruggen over hier zijn 40 meter hoog en dat is niet voor de zeilschepen gedaan. Maar het is goed Duits gedisciplineerd geregeld en eigenlijk gewoon relaxed.  We zijn op 2/3 en overnachten in Rendsburg.

1 opmerking:

  1. Indrukwekkende luchten zeg, en wat een wind. Goede reis verder door het kanaal vandaag, ben benieuwd of jullie vandaag al in Denemarken aankomen.

    BeantwoordenVerwijderen