Door Duitsland


Nog heel even overwogen om de westkust van Denemarken te volgen en dan door het prachtige Limfjord naar de oostkust. Maar de winden waren niet gunstig. Evenzo voor een kort bezoek aan Helgoland, wat hoog op het verlanglijstje van Ben stond.
Dus het Noord-Oostzee of Kieler kanaal door. Gisteren het tweede deel naar Kiel gevaren. Ruim uur voor de sluizen gewacht omdat een van de twee gestremd was. Daarom hoefden we niets voor de doorvaart te betalen dat scheelde weer 50 euro.

Het kanaal uit nog niet de helft van de Genua uitgerold en naar het Noorden. Stevig windje en de snelheid lag regelmatig boven de 8 Knopen. De Swinde ploegde zich dapper door de golven maar wel met veel overkomend buiswater, dus alles weer nat.
Om 8 uur liepen de Schlei op, halverwege Kiel en de zuid Deense grens. De Schlei is een zijarm van de Oostzee in Sleeswijk-Holstein. Volgens sommige is het een fjord, in ieder geval is het hier mooi.  We zijn afgemeerd in de jachthaven van Maasholm en als je niet beter weet zou je denken dat je in Engeland bent. Naast een prachtige jachthaven een wat rommelige kade met oude bootjes en rode bakstenen gebouwen.

Vandaag blijven we hier liggen, beetje verwaaid, beetje bijkomen van de afgelopen tochten en een beetje omdat het hier wel leuk is. Plus er is weer e.e.a. te doen. De windmeter is er mee uitgescheden en de elektronische kaart van de Baltic wil niet laden in mijn plotter.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten