Einde van deel I - Gerbrand



Tja, daar gaat ze dan, ontdaan van al haar zeilen, eigenlijk is het dan een naakte boot. Hangend in de takels en even later op een stalen bok aan de haven van Wismar. 

Dat wordt de overwinterplek van de Swinde, na ik meen iets van 1600 zeemijlen dus in kilometers rond de 3000 stuks in een periode van 16 weken. Een tocht die Bob vanuit Noord Holland via Noord Duitsland naar Denemarken bracht om vervolgens in Wismar, voorlopig althans, te eindigen. 
En we waren binnen 7 uur weer thuis 😊

En beste en lieve lezers, dan gebeurt er bij Bob toch ook wel wat bijzonders dat je eigenlijk tussen de regels door van z’n blog al wel kon lezen... 

Aanvankelijk was het mijn bedoeling van zondag tot vrijdag te gaan maar dat vond ie toch wat kort dus het werd het plan zondag tot zondag. Nou, niet dus. Mijnheer had toch wel haast om naar huis te gaan dus uiteindelijk werd het zondag tot donderdag. Met andere woorden, Bob was er eigenlijk op dat moment ook wel even klaar mee.

Dat betekent al met al dat we maar één dagje gezeild hebben en de rest van de tijd bezig zijn geweest met opruimen en schoonmaken. Natuurlijk hadden we nog een dagje kunnen gaan maar ja, de haven uit en hetzelfde rondje nog eens draaien is natuurlijk niet heel spannend na die 1600 zeemijlen. Dat leidde bij mij tot de gedachte of de Swinde ooit De Put nog eens zou terugzien want ja, wat doe je vanuit een haven aan het Haringvliet anders dan ….? Vul maar in! De tijd zal het leren.

In de haven in Wismar hebben we trouwens een man ontmoet die een klein bedrijfje heeft dat, zoals hij zelf zei, bijbootjes bouwt. Dat zijn dus hele mooie sloepen die in de Amsterdamse grachten beslist niet zouden misstaan. Als bijbaantje restaureert hij dekken van zeilboten. Dat klusje stond Bob nog te wachten en dat is beslist een heidens karwei. Wanneer je dan de prijs hoort die zo’n man hanteert, realiseer je je weer dat je in het voormalige Oost-Duitsland bent. Een uurtarief dat in Nederland ongeveer voor een pak-em beet Marokkaanse poets wordt betaald. De deal was dus snel gemaakt en Bob helemaal blij! Uiteraard even afwachten wat het wordt maar de man gaf wel het goede gevoel!

We gaan de winter in. Boot op de wal waar ongetwijfeld ook de komende periode nog wel wat aan zal worden geklust, al was het maar het dek restaureren. Dus Bob zal het ritje Bilthoven РWismar v.v. nog wel een paar keer maken, schat ik in. Daar vlak bij woont Birgit, een vriendin van hem. Bij haar hebben wij de laatste nacht geslapen en zij verraste ons, naast een lekkere pot eten, op een mini-concert, zie het filmpje. Das war sehr sch̦n!

Swinde, het ga je goed daar in Wismar und bis nächstes Jahr!    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten