Verwaaid, verwaaid en weg.



5 nachten in Heiligenhaven en 5 dagen natuurlijk. Veel wind en nog meer wind. Drie keer alle winkeltjes af geweest en het dorp rond gelopen. Op zichzelf geen verkeerde plaats maar een paar dagen is genoeg. Van nood zijn we naar het Ostsee Erlebniswelt geweest. En dat viel 100% mee. Veel over visserij , vismethoden met mooi beeldmateriaal. En heel veel informatie over de Baltische zee, die voor 1/3 zout is, 1/3 brak en 1/3 zoet en daarmee ook boeiend qua vispopulatie. 



Maar vanmiddag dan eindelijk weg, gewacht op het afnemen van de wind. Nu liggen we na een tocht van 15 Mijl hemelsbreed 5 Mijl verder in Grossenbrode, bochtje om. Onverwacht een pittige tocht door een hevige bui met veel wind en een hobbelig zeetje. Wel even kunnen zeilen en dat maakt veel goed na dagen in de haven te hebben gelegen.

Het is natuurlijk half september een de eerste herfststorm is eergisterochtend over noord Nederland getrokken en 10 uur later kwam die bij ons over. Het weer kan nu alle kanten opgaan. Komende dagen zien er weer goed uit. En ik hoop het voor Maaike, die heeft of stilgelegen of is door elkaar geschut. Morgen is de verwachting een 3Bf en hebben we een prachtige oversteek van 25 Mijn voor de planning.

En daarna richting Wismar, waar het schip de kant op gaat voor de winter. Gerbrand komt de laatste week van September. Met mooi weer gaan we het water op en met slechte vooruitzichten is het aftuigen, beetje rondkijken, bezoekje aan Bergit en terug naar Nederland. Kan zeggen dat ik zowel naar de week met Gerbrand uitkijk als ook naar Nederland, vrienden en familie.
Ben nu dik 3 maanden onderweg. En merk dat, zodra de boeg van het schip keert richting de terugreis, het verlangen om naar huis te gaan ook de kop opsteekt. En heeft de reis gebracht waarop ik gehoopt had, hoe vaag dat ook was? Ik kom er nog op terug maar heb zowaar weer zin gekregen in een zakelijke klus. De vraag is wie er nog op deze flierefluiter zit te wachten.
Eerst nog een kleine week lekker met Maaike over de Lübecker Bucht rond scharrelen en genieten van het voorspelde mooie weer.  Morgen staat Kirchdorf op het programma, prachtig klein haventje, en een goede fles whisky voor een slok op Jan Kors want het is morgen 16 september.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten